Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα Σχολικών Κήπων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών (Πόρος Έβρου), ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών, υλοποιεί πρόγραμμα Σχολικών Κήπων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Euronatur, την οργάνωση, η οποία υποστηρίζει τα Ευρωπαϊκά Χωριά Πελαργών.

Το Πρόγραμμα Σχολικών Κήπων έχει σα σκοπό την προώθηση των αξιών της οργανικής γεωργίας, της ποιότητας της τροφής και της εκτατικής κτηνοτροφίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, όπως καλλιέργεια λαχανικών, λουλουδιών, θαμνωδών και δένδρων, υλοποίηση σχετικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δημιουργία κομπόστ, ταϊστρών για πουλιά και ξενοδοχείων εντόμων, ενώ όταν η κατάσταση το επιτρέψει θα γίνει στο σχολείο Φεστιβάλ Συγκομιδής σε μικρή κλίμακα, ώστε όλοι οι μαθητές και η τοπική κοινωνία να αντιληφθούν τα οφέλη του να καλλιεργεί κάποιος την τροφή στο χώρο του.

Ο σχολικός κήπος ήδη έχει δημιουργηθεί και οι πρώτοι σπόροι έχουν φυτευτεί σε ειδικά σπορία. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο του 2021, ώστε οι μαθητές να απολαύσουν τους πλούσιους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς καρπούς των κόπων τους.